Invormatie

De kracht van 3d

De kracht van 3d

Welke vorm je product of dienst ook het beste weergeeft, laat het zien in 3d!

3d is een in de computer gemaakte wereld. Een wereld die gemaakt wordt zoals jij dat wilt. Dat kan met heel simpele of juist met heel realistische objecten. Aan de objecten die gemaakt worden kunnen eigenschappen worden meegeven, zoals kleur en textuur (glad of ruw). Een object kan hard of zacht zijn, doorzichtig of juist ondoorzichtig.

Naast de objecten, kan er in 3d gespeeld worden met licht, ruimte, compositie, scherptediepte en beweging. Met deze elementen wordt een 3d scène gecreëerd zoals jij die voor ogen hebt. Zo kun je met 3d de waarde en de kenmerken van jouw product of dienst heel duidelijk maken voor jouw markt.

Waar en hoe kan ik 3d gebruiken?

Met de 3d scènes/modellen die gemaakt zijn kun je meerdere kanten op, voor zowel online als offline uitingen. Denk daarbij aan afbeeldingen, gifjes en animaties.

Afbeeldingen

Vanuit de 3d-scène kunnen afbeeldingen worden gegenereerd (renderen). Denk daarbij aan png of jpg. Maar daar houdt het niet bij op. Zo kunnen naast een png andere lagen worden gegenereerd die heel goed bij de nabewerking kunnen worden gebruikt. Zo kan bijvoorbeeld je product vrijstaand worden gemaakt, zelfs als er scherptediepte is gebruikt.

Animaties

Bij animaties zijn er twee uitingsvormen mogelijk. De eerste is animatie als een video-uiting, waarbij de bewegende beelden uit de 3d-scène samengevoegd zijn tot een video met eventueel een voice-over en andere audio. De andere uitingsvorm is een animatie als webpagina. Doormiddel van scrollen speel je de animatie af en laat je de animatie samenvloeien met informatie en CTA’s.

Meer weten over de kracht van 3d

Bekijk mijn werk (op de homepage) of vraag mijn e-book aan. Daarin laat ik je zien waarvoor je 3d allemaal kunt gebruiken. Aanvragen kan door een mail te sturen naar info@invormatie.nl. Je kunt me natuurlijk ook bellen (06 – 33 97 47 30) als je vragen hebt.